Петрич и Струмяни бойкотираха Водната асоциация в Благоевград

10/08/2021 19:26 1 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Провали се гласуването на бизнес план на ВиК-Благоевград. Предложението не бе прието на заседание на Водната асоцияция, свикано днес от областния управител Николай Шушков. Не присъстваха кметове или представители на общините Петрич и Струмяни.

Планът на ВиК-Благоевград, включващ повишаване на водата за периода 2022-2026 година, бе отхвърлен като точка в дневния ред.

За него гласуваха само трима от кметовете в Пиринско. Петима бяха "против", а двама се въздържаха от вот.

Няма да има поскъпване на водата в Благоевград и региона от 1 януари следващата година, каквото бе предложението на дружеството монополист в Благоевградска област.

На заседанието присъства благоевградската депутатка Мая Манолова.

Бе определен препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциация по ВиК Благоевград за 2022 година, който е в размер на 20 000 лева. Отделно от този бюджет в хазната на водната асоциация постъпват големи парични суми от всички общини в Пиринско.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бояджиева -
    С какво Асоциацията допринася за развитие и подобряване на ВиК сектора, за какво изразходва бюджета, който никак не е малък, освен да издържа себе си доста добре. Това е безумие да се харчат пари за излишна структура, при тази нужда от инвестиции в сектора.

Социално

новини благоевград facebook