Петрич спасява учениците от дрогата

21/06/2021 17:46 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

В Петрич и населените места започват системна работа за превенция на употребата на наркотични вещества. Кметът на на южния град Димитър Бръчков обяви, че от началото на новата учебна година, във всяко училище и всеки клас, методично ще се работи в посока защита на децата от дрогата.

Община Петрич вече разработва стратегия в тази посока, а целта е ангажиране на повече съсловни и неправителствени организации, за да се предотврати употребата на наркотични вещества от подрастващите.

Днес бе открита постерната изложба в Градски парк на Петрич с 16 табла за видовете наркотици и вредата от тях. Те остават в парка през цялото лято.

В информацията е посочено какво е въздействие върху психическото и физическо здраве на наркозависимите човека. Десетки ученици присъстваха на откриването на експозицията и старателно разгледаха снимките, прочитайки и придружаващата ги информация – синтезирана от специалисти и поднесена по възможно най-удачен начин. Изложбата „България – ЗА превенцията и ПРОТИВ наркотиците“ е във връзка с отбелязването на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика – 26 юни и е начало на мащабна кампания на местно ниво.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook