Петричани не желаят платена Синя зона в събота

08/02/2020 10:57 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Петричани недоволстват заради предстоящо поскъпване на таксите за платен престой на колите им в ЦГЧ.

Кметската администрация предвижда също Синята зона в южния град да е платена всяка събота. До момента безплатното паркиране е в двата почивни дни.

Ако общинарите променят наредбата, Синята зона в събота ще е в сила от 8.00 до 14.00 часа.

В решението на адмимистрацията е формирана нова цена за седмичните, месечните и годишните талони за паркиране и престой на автомобилите в Петрич. Талончето за час остава 1 лев.

Тези, които залагат на годишен абонамент, трябва да плащат занапред до 600 лева. Месечните талони ще са до 60 лева. Предложението е внесено за разглеждане и дебат в Общинския съвет. Предстои гласуване на народните избраници на 18 февруари.

Припомняме, платеното паркиране в Петрич бе въведено преди около 3 години. Платени места за престой и паркиране има на осем паркинга в града, сред които този пред болницата, както и по общо 17 улици.

Цената е 1 лев за час престой за леки автомобили. За автобуси цената е 2 лева, а за мотори – 50 стотинки. Два са вариантите за събирането на таксите – от служители на общината, определени със заповед на кмета, и чрез SMS на мобилен оператор.

50 лева струва сега месечният абонамент за паркомясто в Синя зона за леки коли, за рейсове – 100 лева, за мотори – 25 лева. За гражданите, които живеят в обхвата на платеното паркиране, се издава разрешително от кмета на общината за паркиране на един автомобил на жилище безплатно, за втори съгласно условията за месечен абонамент.

Синята зона действа в работните дни от 8.00 до 18.00 часа.

 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook