Петричани събират стари дрехи в контейнери

24/01/2022 16:11 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Поставиха контейнери за събиране на употребявани дрехи в Петрич. Съдовете за текстил и други материали са на три възлови места в града. Разположени са на паркинга зад ГУМ – Петрич, на улица "Марица", в ж.к. "Самуил" и до градинката на улица "Рокфелер", близо до аптека №2.

Идеята е да бъде регламентирано и улеснено изхвърлянето на този вид отпадъци на предназначени места, след което по сключен договор със специализира фирма същите ще се извозват и рециклират. Новите контейнери за битови текстилни отпадъци са получени по проект, изпълняван от Община Петрич – „Изпълнение на демонстрационен проект за намаляване на битовите отпадъци в община Петрич“ на ОП „Околна среда 2014-2020г.“ Ако се постигнат добри резултати, такива контейнери ще се поставят поетапно и в селата.

Преди месеци като инициатива на Община Петрич, но по идентичен начин – с нови контейнери за строителни отпадъци се снабдиха в селата Коларово, Кърналово и Кавракирово и вече изпълняват своята функция.

Отговорността за чиста природа е обща – на местното управление и на обществото, защото средствата за почистване на нерегламентираните сметища са от бюджета на община Петрич и биха могли да се насочат за детски площадки, за здравеопазване, за образование, за култура, за спорт, за социални услуги, съобщиха от Общината.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook