Петричко село остава без канализация, готви се протест

23/05/2020 16:41 0 Коментирай

Хората в петричкото село Яворница заплашват с протест, ако премахнат мръсния канал и фекалиите изтичат пред домовете им. Имат подкрепата на местния кмет Стоян Вангелов.

Каналът за фекални и отпадни води е изграден от тях самите преди години. Едва сега от РДНС-Благоевград са издали предписание за прекъсване на канализацията. В Яворница са убедени, че наказателната мярка е задействана от петричкия депутат от ВМРО Стоян Божинов, който е сезирал институцията.

"Бях сигнализиран от жители на село Яворница за това, че има изградена незаконна канализация, която се влива в дере. То захранва водоем в близост до селото. През летните месеци, при пресъхване на водоема, се разнася страшна миризма. Наоколо нивите не се обработват заради мръсотиите във водоема, влизащи ор тази незаконна фекалиина канализация. Очевидно РДНСК е установила незаконността на канализацията и сега ме атакуват. Аз няма да прикривам престъпления", заяви за Еновина депутатът Стоян Божинов.

Попитан дали има възможност трасето на отходната тръба да се промени, Божинов отговори, че не е специалист, но вероятно не може.

Селският кмет Вангелов от своя страна е притеснен, че Яворница ще остане без канализация и се чуди как народен избраник създава проблеми, вместо да ги решава.

Жителите и кметът се надяват, че кметът на Петрич Димитър Бръчков няма да допусне това да се случи в 21 век. Според Вангелов, съпартиец на Божинов има пчелни кошери в района и процедурата била предприета в негова полза, за сметка на близо 30 семейства в селото.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook