Петър Паунов изненада с погача посланика на Мароко

18/08/2020 08:24 0 Коментирай

Посланикът на Мароко Закия Ел Мидауи бе сред участниците в 13-тото издание на "Панагия - Въздигане на хляба" в Кюстендил.

Посрещна я кметът на града Петър Паунов. Посолството на Мароко в България представи за първи път свой щанд с обредни хлябове и характерни кулинарни произведения за страната.

Кюстендилци харесаха чаената церемония, както и националните костюми и аксесоари произведени в Мароко. Закия Ел Мидауи размени с кмета Петър Паунов обредни пити в знак на добро сътрудничество и бъдещо партньорство в сферата на културата и туризма.

"Благодаря на кмета на Кюстендил и на жителите и гостите, които дойдоха на щанда на Кралство Мароко, опитаха от нашите сладки, зелен чай с мента и хляб и изразиха своите впечатления. Много от хората споделиха свои лични истории от нашата страна, която са я посетили като туристи. Радвам, че спечелихме нови приятели на Мароко не само чрез нашата традиционна кухня, но и заради топлото отношение и прием от страна на домакините", заяви посланик Закия Ел Мидауи.

В Кюстендил беше и консулът на Мароко в България Борис Редански, който отчете че характерно за двата народе е гостоприемството. Заедно с посланичката разгледаха и останалите щандовете и се впечатлиха от българските шевици, традиционни носии, вкусните пити и погачи.

Тази година културният форум "Панагия - Въздигане на хляба", събра 22 читалищни институции от община Кюстендил. Водосвет за здраве бе отслужен от Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп – Викарий на Негово светейшество Софийския митрополит.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook