Петър Паунов: Средно 1344 лева получават работещите в Кюстендил и региона

24/05/2023 11:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Кюстендил Петър Паунов за пореден път отговори на въпроси, зададени от граждани. Питаха го за битовите проблеми в общината, за опасни дървета, обрасли с треви и храсти площи. Най-задаваните въпроси са свързани с инвестиции, безработицата и ниските заплати.

"Заварихме общината на предпоследно място по средна заплата, зад нас сега са Благоевград, Видин Силистра, Хасково и Смолян. Средната работна заплата за Кюстендилска област е 1344 лева. Възнагражденията не са най-ниските в страната, а работни места има. Не са заети и работните места в Общината, които обявихме“, посочи Петър Паунов онлайн.

"Към момента има 319 работни места на Бюрото по труда в Кюстендил. Не зная какви работни места очаквате да се отворят, но аз не откривам сфера, в която да няма. Съобразно специалностите можете да се ориентирате. Що се отнася до инвестиции и вие самите можете да инвестирате, има достатъчно свободни терени“, заяви Паунов. Той предостави и статистика за първото тримесечие на НСИ за средната работна, според която област Кюстендил е на шесто място в страната и подчерта, че четири от областите, след които е Благоевград, са със средна работна заплата за месец март под 1300 лева.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook