"Пирин" - Благоевград няма и левче

20/11/2023 08:24 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

ОФК "Пирин" има в наличност точно нула лева, разкри пред медиите благоевградският кмет Методи Байкушев. Пренасочват се спешно пари  от субсидията на ДЮШ.

"Дълговете също са огромни. Задълженията за осигуровки са "огромни", по последна информация надхвърлят 270 000 лева. Дължат се пари на доставчици, има неплатени заплати на футболисти", каза градоначалникът. Той е шокиран от от изявлението на екскмета Стоянов, който неотдавна заяви, че оставя клуба в цветущо състояние и без никакви дългове.

"Всъщност клубът има огромни дългове и точно нула лева по сметките", посочи Байкушев и допълни, че от Общината спешно ще отпуснат 7000 лева, за да се осъществят следващите мачове. Тези средства са част от субсидията за Детско-юношеската школа.

Байкушев каза още, че на предстоящото заседание на ОбС ще се реши проблемът с оставката на Атанас Дафинов и вероятно ще се избере временен управител на клуба. Във връзка с бъдещето на футболния отбор, кметът на Благоевград каза, че към момента Общината не може да поеме със сигурност ангажимент, че ще успее да спаси клуба.

"Тепърва трябва да влезем и да установим какво е реалното състояние", обобщи Методи Байкушев. Той допълни, че трябва да има нов управител, който да извади счетоводната информация и обществеността да бъде информирана.

„Аз наистина недоумявам как може целият град да знае, че този клуб е затънал в дългове, някой да излиза и да казва, че го оставя без дългове. Казвам край на това, от тук нататък община Благоевград ще изнася само истинска информация за състоянието както на администрацията, така на финансите на общината, на дружествата и на предприятията“, заяви още Методи Байкушев. На журналистически въпрос на БТА относно ревизията на Агенцията за държавна финансова инспекция в общинската администрация, Байкушев каза, че тя приключва, очаква се доклад, но за момента няма подробности.

„Така или иначе ние ще сигнализираме органите във връзка с гигантската финансова дупка, която открихме и чийто измерения всеки изминал ден става все по-сериозни“, добави Методи Байкушев и допълни, че още утре ще внесе доклад в Общински съвет – Благоевград за реалните измерения на финансовото състояние на общината, изготвен и съгласуван от експертите във финансовата дирекция.

"По-късно ще сезирам и компетентните органи, за да се направи проверка от страна на АДФИ, Сметната палата, ако трябва и от прокуратурата, за да се изясни къде са парите на Благоевград", категоричен е Байушев. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook