Пиринци се отказаха от Бербатов

04/05/2023 14:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ръководството на благоевградския ФК "Пирин" оттегли подкрепата си към Димитър Бербатов за президентския пост в БФС. В съда е внесен отказ от декларацията за свикване на извънреден конгрес и детрониране на Борислав Михайлов. Магистратите все още не са решили казуса.

Според спортни деятели в Пиринско, завоят е заради притискане от централата и евентуално лишаване от лиценз, а също и изпадане на "орлетата" от майсторската група. За това алармира пръв бившият общински съветник в Благоевград Владимир Елезов, чийто брат - Велислав, бе отстранен неотдавна от директорския пост в клуба. В страницата си във фейсбук обобщение на ситуацията направиха и "0:0 Podcast". "Община - Благоевград започна да "движи" клубните дела и да "осигурява" пари за отбора, след абдикирането на Пол Белогур. Междувременно се появиха сериозни инвеститори от Аржентина, които имаха намерения да поемат издръжката на клуба. Моралните, интелигентни и пресметливи хора от общината решиха да направят всичко по-силите си да откажат тези инвеститори, като им поискаха 1 милион безлихвен кредит, който те да дадат и евентуално след това, около месец-два по-късно. Това разбира се не доведе до позитивен край на сделката", се припомня в публикацията.

"Това не се отрази добре финансово на Пирин и те висят с лиценза си за другия сезон. Получихме информация, че за да подсигурят лиценза си за А или Б група, ако не успеят да се спасят, същите хора от Общината в Благоевград са сключили "сделка" с ръководството на БФС. За целта на тази сделка Пирин преди няколко дни са внесли в съда отказ от декларация за свикване на конгрес= отмяна на подкрепата им към Димитър Бербатов. Да Ви припомним, Пирин беше първият клуб, който подкрепи Бербатов, сега са изнудвани от БФС и срещу получаването на лиценз оттеглят официално подкрепата си към Димитър Бербатов. Ние питаме- нормално ли е в страна, член на ЕС футболната централа да изнудва клубовете и да си служи с влияние чрез власт, за да ги сплашва, да им поставя ултиматуми и да "сключва" сделки с клубове, които нямат финансова гаранция, че могат да оцелеят? #bfsout", пишат в социалната мрежа.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook