Благодарствена молитва за открития Сашко

20/11/2022 10:45 0 Коментирай

Откритият след дълго издирване Александър е настанен в "Пирогов". Извършвате се обстойни прегледи. Ще остане в столичния институт следващите дни.

От пресцентъра на Община - Перник информираха, че в 16.00 часа днес ще се отслужи благодарствена молитва в Брезник. Литургията ще е в храна на Свети Георги. Бащата на Сашко е от Брезник, работи като нотариус в района.

Както вече информирахме, 12-годишният аутист от Перник бе намерен на 19 ноември - 8 дни след изчезването му в района на пернищкия Профилакториум, където се разхождал в баща си. Сашко бил в безпомощно състояние в местност край Радомир, над село Червена могила.

Планинарите Милко Михалков и Веселин Георгиев от Клуба по пара и делтапланеризъм в Перник, които първи забелязали момчето, го нарекоха боец."Детето е оцеляло, защото се е борило", заявиха доброволците. Те обясниха, че планината е много трудна, само от южната страна има над 20 дерета.

Мъжете разказаха, че са набелязали зони, почти непроходими, решили да ги проверят и успели. Александър е бил в безпомощно състояние, по външния му вид си личало, че се е борил. Първоначално поискал вода. Спасителите стоплили краката му, тъй като обувките му били мокри. Наричат Александър борец.

Доброволците обявиа публично, че не искат парична награда от 100 000 лева, обещана пред два дни от нотариус Цветанов. От своя страна той благодари на всички издирвачи в профила си във фейсбук. Щастлив е, че отново е с детето.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook