Плувци от Симитлийско спечелиха злато и сребро в Благоевград

08/03/2023 16:34 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Малки плувци се представиха блестящо на Международния турнир по плуване "Пирин" в Благоевград. Участваха стотици състезатели от страната и чужбина. Плувната надежда от Симитли Димитър Докузов успя да завоюва 4 златни медала в индивидуални дисциплини на 200 и 400 и 800 метра свободен стил, два златни медала в щафета: 4х50 метра свободен стил в отбор с Атанасов, Зашев и Марков и 4х50 метра съчетано в отбор с Атанасов, Зашев и Марков. С успехите си, Димитър бе отличен и за най-добър състезател в неговата възрастова група.

Отлично представяне в турнира успя да направи и Гергана Докузова от кв. Ораново, която спечели злато на 50 метра свободен стил, сребърен медал на 200 метра свободен стил, бронзов медал на 100 метра свободен стил и два сребърни медала в щафета.

Плувната надежда от село Крупник - Марина Лазарова, спечели сребърен медал на 50 метра гръб и два сребърни медала в щафети 4х50 метра свободен стил и 4х50 метра съчетано заедно с Гергана Докузова, Кръстева и Димитрова.

Деа Иванова, която успя да стане първа в групата на 100 метра кроул. На трибуните, за да подкрепи младите състезатели от община Симитли, бе и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, който след състезанието лично се срещна с децата и техните родители, за да ги поздрави за успехите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook