Побойници нощуваха в ареста, пострада полицай

03/08/2023 12:05 1 Коментирай

Серия актове на насилие са станали в Пиринско за денонощие, обобщиха от полицейските управления. По време на един от екшъните е пострадал полицай. 61-годишен е малтретиран и ограбен от съгражданин в Банско. В дома му дошъл 36-годишен банскалия. Спорът възникнал заради малко кученце, за което имали уговорка да му намери. По-младият го ударил и бръкнал в джоб на ризата му. Там имало 160 лева. Счупил е и стъклопакет на входната алуминиева врата на жилището. Извършителят на деянието е задържан. По случая е образуван заявителски материал.

В полицията в Гоце Делчев е постъпил сигнал за възникнал междусъседски спор, относно строително-ремонтни дейности на ул. „Димитър Ножаров“ в града. Униформените установили, че скандалът е между 47-годишен гоцеделчевец, негов роднина на 41 години, а също и съсед на 40.Тримата мъже и двама полицейски служители, изпълняващи в този момент служебните си задължения по потушаване на скандала, са се намирали в дясно на пътното платно, когато на улицата спрели неустановен към момента лек автомобил, който натиснал клаксона и заобикаляйки участниците в скандала продължил движението си и автомобил „Фолксваген Кади“. Управлявал го 63-годишен родственик на 40-годишния участник в спора, който потеглил и без да се опита да спре е блъснал в гръб единия полицейски служител. В резултат на инцидента полицаят е пострадал с разкъсно-контузна рана и хематом на лявата подбедрица и след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. На водачът на автомобила са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Мехмед Вакльов -
    ДПС реши , че няма да издигне Беди Осман за кмет на Якоруда. По повод многобройните сигнали за отклоняване на общински средства, ДПС се разграничава от тази порочна и недостойна личност.

Социално

новини благоевград facebook