Почетен знак за лекар от Кюстендил

07/04/2021 12:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В Световния ден на здравето президентът Румен Радев награди лекари. Връчи им Почетен знак за професионализъм и работа на първа линия срещу коронавируса.

Сред изявените 15 медици и здравни специалисти е д-р Румен Алексов – председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил. Държавният глава го отличи за неспирната му грижа за пациентите в региона.

С почетния знак на президента са семейни лекари от Пловдив, Пазарджик, София, велико Търново.

Отличието получават д-р Дончо Дончев, началник на отделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени болести на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирусна инфекция, Марияна Колева, главна медицинска сестра и директор здравни грижи на УМБАЛ „Света Анна“, фелдшерът Роза Антова от Центъра за спешна медицинска помощ – София, рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 години трудов стаж в пловдивската болница „Свети Георги“, д-р Радислав Наков, специалист по гастроентерология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, информираха от пресслужбата на президента Радев.

Датата, на днешния празник е избрана във връзка със създаването на Световната здравна организация през 1948 година, а от 1964 година Денят на здравето се отбелязва в България и като ден на здравния работник. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook