Почит към изгорели в хеликоптер офицери

24/07/2024 15:17 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Навършиха се 21 години от адския пожар в местността "Бетоловото" край Разлог, в който загинаха военни летци и шеф на огнеборците в Благоевградско.

Офицерите Илко Пейковски, Николай Радулов, Бойко Панайотов от авиобазата в Крумово и полковник Кирил Чамишки от Противопожарната служба в Пиринско, изгоряха в хеликоптер по време на потушаване на огъня. Ма трагичното място днес бе отслужена възпоменателна литургия от отец Данаил.

Пред подвига им, с минута мълчание, глава сведоха и се поклониха десетки представители на институции, структури към армията, колеги и близки на загиналите. Сред тях – Дирекция пожарна безопасност и защита на населението, ръководството на Община Разлог, служители на МВР, представители на Държавно горско стопанство и още много други.

Отдадоха почит на геройски загиналите, към които се присъедини и кметът на Разлог Красимир Герчев. Паметта на своите колеги почетоха военни от Военно формирувание 23040 – Крумово, водени от майор Христо Вълев.

Жители в Разложко още коментират, че няма наказани за огромния пожар. Вината още не е открита от разследващи. Факт е обаче, че на изпепелената гора изникна хотелски комплекс, месеци по-късно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook