Подготвят протест заради затворени зали за спорт в казарма

30/01/2023 18:09 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Разясниха пред шефове на спортни клубове в Благоевград защо са затворени залите в казармения парк "Македония".

Кметът Илко Стоянов ги покани и ги запозна със заповедта на ДНСК. Треньорите са категорични, че ще има протест.

"Не знам каква е целта на ДНСК и нямам логично обяснение защо се случва тази атака срещу децата на Благоевград. Единственото, което знам е, че ако не се ползват сградите, около 500 деца ще останат без база, в която да тренират. Това обаче няма да засегне само тях, а и останалите спортни клубове, защото ще се наложи нов график за всички спортни помещения и съоръжения. В документа, изпратен до Община Благоевград се твърди, че е нужно въвеждане в експлоатация на сгради, които са въведени още през миналия век. По същата логика, ако проверят действащото поделение, ще забранят и на военните да си ползват сградите. Предстои да входираме жалба, за да може да бъде спряно действието на това писмо”, коментира кметът Стоянов.

На 2 февруари, от 18.30 часа, в залите в парк „Македония“ ще се съберат спортисти, които ще изкажат гласно несъгласието си спрямо действията на държавата.

Очаква се клубовете, упражняващи тренировъчна дейност на територията на парк „Македония“ да получат пълна подкрепа и от останалите тимове в Благоевград. Междувременно в спортните среди се организира и протестна подписка срещу запечатването на сградите.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook