Подлез в "Грамада" скоро няма да има

14/10/2020 12:20 0 Коментирай

За пореден път спряха обществената поръчка за строеж на чакания повече от 50 години подлез в благоевградския квартал "Грамада".

Жалба в КЗК е депозирал представител на дисквалиицираното от конкурса за близо 3 000 000 лева строително обединение ДЗЗД "Благоустройствени строежи - Трейс Груп".

Жалбата в Комисията е депозирана от бизнесмена Костадин Обецанов от Банско. Производството за разглеждане на жалбата е образувано на 13 октомври и е публикувано в сайта на КЗК.

Жалбоподателят сочи, че изборът на благоевградското дружество "Универсай Строй Консулт" е проведен при нарушения в процедурата. Обецанов настоява строителството да не стартира до евентуална жалба от страна на фаворитите Георги Ганджов и съдружниците му пред ВАС и до произнасяне на магистратите по казуса.

Припомняме, преди месеци кметът на Благоевград Румен Томов спря изпълнението на обществената поръчка и избор на строител, направени от бившия градоначалник Атанас Камбитов, който дори направи първа копка в "Грамада", заедно с Костадин Обецанов и съдружника му в обединението Николай Михайлов от "Трейс Груп".

В предишното оплакване пред съда, касаещо спирането на поръчката от Томов, КЗК се произнесе в полза на Общината. Сега се атакува близката до властта в Благоевград фирма "Универсал Строй Консулт".

Присъдени бяха и разноски в размер на 2000 лева. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook