Подмладиха БСП - Благоевград

24/03/2024 15:19 4 Коментирай

Избраха нов водач на социалистите в Благоевград, а също и 25-членно ръководство. 44 от регистрирани 49 делегати гласуваха на извънредна коференция днес. За председател е утвърден единодушно Веселин Христов. Той е общински съветник от БСП в благоевградския парламент, На 38 години е. "Оздравяване на общинската организация, приемственост, увеличаване на членския състав в Благоевград и работа за спечелване на изборите за ЕП, са първите задачи на Веселин Христов. Той е категоричен, че не бива да се допуска разцепление на лявото политическо пространство и припомни, че това е изиграло лош резултат на преминалите местни избори за кмет и съветници. Христов поема от днес организацията, която бе управлявана с множество скандали от предшественика си Любен Милев.

Новият партиен шеф бе бе представен на пресконференция в червената централа от организационенни секретар на НС на БСП Борислав Гуцанов, от заместника на Корнелия Нинова - Владимир Москов, който е и кмет на Гоце Делчев. На конференцията бяха депутатът Богдан Боцев, областният лидер в Пиринско Валери Сарандев и Костадин Юнчов, секретар в Областния съвет.

Борислав Гуцанов е убеден, че подновената партийна организация в Благоевград, която е и с дългата политическа история в Пиринско, ще се справи с в приемствеността и политиките на БСП във всички направления. Изказа заволоство от извенредната конференция на червените в Банско. Както информирахме, там също има нов председател - Димитър Везюв. 

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Бисер -
    И тоя ли е от гоцето?
  2. Жане от Симитли -
    Абе къде е Милев , че що народ има да му връща
  3. Тео -
    Избора е добър
  4. Горанов -
    Днес трябва да бъде обявен градски празник.Милев,Пандев, Симонски протежетата на Паскалев са аут

Социално

новини благоевград facebook