Подобрява се състоянието на затрупан в тунела при Железница

04/07/2020 19:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Спас Димов - един от затрупаните в срутилия се тунел "Железница", вече е по-добре.

31-годишният мъж от дупнишкото село Бистрица, е изведен от реанимацията на ВМА, където бе преместен от благоевградската болница на 24 юни. Очаква да бъде оперирано коляното му. Спас вече е се видял със свои близки и ги е успокоил, че е по-добре.

Във ВМА е и друг работник, пострадал по време на аварията. От самото начало неговото име не се съобщи официално. Оказа се, че след настаняването на двамата в столичната болница по разпореждане на Венцислав Мутафчийски от НОЩ, един от тях е с коронавирус. Това наложи тестване на всички строители на обекта.

Третият ранен - Георги Филипов, бе изписан на 26 юни от благоевградската болница с отрицателен тест. При излизането от лечебното заведение в Благоевград Георги заяви, че се притеснява за живота на колегите му.

Междувременно регионалният министър Петя Аврамова заяви на 30 юни по време на първа копка в Банско, че състоянието на единия пострадал е тежко. Имало проблем с овладяване на коронавирусната инфекция. Името му не бе назовано и от министърката.

До дни се очакват резултатите от разпоредената експертиза за срутването в тунела. Припомняме, в новостроящото се съоръжение на АМ "Струма" паднаха тонове земна маса и за късмет няма жертви, тъй като работниците успяха за минути да извадят колегите си.

Пристигналият на инспекция на 24 юни премиер Бойко Борисов обяви преди експертите, че причината е пропадане заради дъждовете и каза, че няма човешка и техническа грешка.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook