Подпалвачи в Петрич

12/07/2024 18:16 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Установили са  умишлен палеж на гуми и пластмасови туби покрай новия път между Петрич и село Беласица. За подпалвачите съобщиха официално от кметската администрация в южния град. Предупредиха за тежки наказания.

"На няколко места, съвсем умишлено и едновременно, днес са запалени стари автомобилни гуми и пластмасови туби. Те са били струпани на близки разстояния, на метри от пътното платно. Палежът става в момент, в който аварийното звено на Община Петрич и служители на РС ПБЗН гасят пламнали пожари на изхода на града в посока Кулата. Там също има подозрения за умишлено палене, а и край село Гега", информираха от Общината.

Остатъците от запалените гуми са били намерени от общинските служители, включили се също в погасяването. Този вандалски акт е абсолютно осъдим, особено в този период на засушаване и високи температури. "Недоумяваме - защо се търси допълнително напрежение с цената на огромен риск? Сезонът е пожароопасен, а не за тенденциозни провокации по една от чувствителните теми - палежите на гуми. Апелираме за гражданска отговорност в подкрепа на институционалните действия, предприемани от Община Петрич и РС ПБЗН", заявиха от кабинета на кмета Димитър Бръчков.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook