Подпомагат болница с пари от боклуците в Струма

26/09/2021 10:02 0 Коментирай

Почистват поречието на Струма в три участъка. Общинари и природозащитници се включиха днес в масирана екологична акция. Чистят река Струма и бреговете в три участъка, смятани за най-замърсени и задръстени от пластмасови шишета и други битови отпадъци в Кюстендилско.

Събраните средства от предадените пластмасови и стъклени отпадъци ще се пренасочат за Детското отделение на МБАЛ-Кюстендил, съобщиха инициаторите.

"С обединени усилия на Община-Кюстендил и на много съмишленици от района ще осигурим добра организация, място за паркиране, материали за почистването, извозване и депониране на събрания боклук, и ще ви очакваме с настроение и смисъл. От миналата година сме се захванали да намерим решение на проблема с ужасното замърсяване на Струма и сме на път да се справим. Сега имаме нужда от много хора, с които да изчистим натрупания боклук", приканиха от Общината.

Подсигурени на място по пунктовете ще са еднократни ръкавици, предпазни медицински маски, чували за събиране и сортиране на отпадъците.

Пластмасовите и стъклени отпадъци се събират в отделен цвят чували и ще се транспортират до пунктовете за вторични суровинии в Кюстендил. Битовите и всички останали нерециклируени отпадъци също ще имат свой цвят чували и ще бъдат транспортирани към съответното депо за боклук.

В най-замърсените участъци ще се действа със специализирана техника от Община Кюстендил.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook