148 души получиха социални услуги и работа по проект

20/06/2023 08:40 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отчетоха ползите от проект за усвоени 774 224,43 лева, насочен към подобряване на образователното и социалното включване на уязвими групи.

Общинари работиха по нето 23 месеца с цел повишаване качеството на живот и социално-икономическа интеграция на представителите на уязвими групи в Гоце Делчев. В периода на изпълнение на проекта 148 потребители в неравностойно положение получиха различни по вид подкрепящи услуги за включване в заетост, социална и образователна интеграция. 99 души са получили подкрепа за подобряване достъпа до заетост. 30 са включени в субсидирана заетост за период от 12 месеца. Назначени са били на длъжности „общ работник“, „работник, озеленяване“ и „чистач хигиенист“ към Общинска администрация Гоце Делчев.

26 семейства - родители на деца, застрашени от отпадане от училище са включени в мерки за подобряване достъпа до образование и са получили подкрепа за образователната интеграция. 68 участници са били включени в мерки за подобряване на достъпа до социални услуги, включително настаняване в социални жилища. 44 участници са включени в мерки за подобряване на достъпа здравни услуги. На всеки участник от целевите групи в проекта беше осигурен достъп и възможност за избор на подкрепящи услуги за социална, образователна и икономическа интеграция, които в максимална степен отговарят на неговите потребности. Осъществена беше превенция на риска от маргинализация и социално изключване на хората уязвимите групи, които бяха включени в проекта.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook