Поетапно финансират пречиствателна станция

11/02/2024 16:31 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Петрич ще има пречиствателна станция, категорични са от кабинета на кмета Димитър Бръчков. Управителният съвет на ПУДООС е одобрил поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект – Пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждаща инфраструктура – захранващ водопровод, довеждащ колектор и транспортен достъп. Общата стойност на проекта, който изготви и подаде Община Петрич, е 18 057 052 лева.

На първо време се отпускат 6 000 000 лева. След като стартират дейностите по изпълнението Община Петрич ще подаде ново заявление за последващо финансиране на оставащите за изпълнение дейности – това е записано в окончателното решение на ПУДООС. Капацитетът на възловото за град Петрич съоръжение е 38 890 еквиваленти жители, промишленост, работещи тук, туристи, приходящи.
Община Петрич успя да защити и своя проект за пречиствателна станция за отпадъчни води на най-голямото село – Първомай.
По този проект се включи довършване на канализационната мрежа на селото, изграждане на пречиствателна станция, изграждане на довеждащ колектор, отвеждащ колектор за заустване и водопровод.

"Двата обекта са резултат на продължителна работа за отговаряне на изискванията с цел одобрение на нужното финансиране за изпълнение, резултат на сериозно извървяна процедура и преодолени немалко спънки", коментираха от Общината. Припомнямае, че преди няколко години имаше проект за 16 милиона лева. Фирми, недопуснати до участие в строителните дейности, атакуваха пред КЗК, а след това и във ВАС.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook