Погнати от прокуратурата строители хвалят пътя Симитли - Разлог

26/11/2022 09:51 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

След започналата проверка на прокуратурата в Благоевград за ремонта на пътя Симитли-Разлог, от дружеството "Грома Холд" излязоха със своя позиция.

Обясниха, че особено в района на местността "Предела" трасесто е сложно, но специалистите им се спряват с ремонтните дейности. За констатираните от държавното обвинение пропуски, строителната фирма мълчи. Както вече информирахме, проверката е заради серия сигнали за некачествена работа, а и заради станал инцидент на пътя на 18 ноември.

"Продължава интензивната ни работа по ключовия за област Благоевград републикански път ll-19 Симитли-Разлог, който води и към курорта Банско. Полагаме банкети и финални количества плътна асфалтива смес по основното трасе. Предстои всички пътни връзки към него съвсем скоро също да бъдат завършени и така ще се изравнят нивата между новоположената настилка и съществуващата такава на платната от общинските пътища. Работим на максимални обороти и сме на път да завършим този сложен обект за по-малко от два месеца, спазвайки най-високи стандарти за качество. 36-километровото трасе е много предизвикателно със сложния релеф на прохода Предела, но нашите екипи са опитни и работят изключително отговорно", заявиха от "Грома Холд" - Благоевград, бившата "Агромах".

"Въвели сме временна организация на движението, заедно с Областно пътно управление към АПИ, КАТ-пътна полиция към Областна дирекция на МВР-Благоевград и РПУ -Разлог. Благодарим на всички наши и техни служители за съдействието, както и на всички институции, които подкрепят неимоверните ни усилия да обновим пътя преди началото на активния зимен сезон. В навечерието на уикенда, когато трафикът по пътя Разлог-Симитли става интензивен, обръщаме внимание, че движението по изпълнения с остри завои участък се извършва в условия на ремонт. Призоваваме водачите да карат с повишено внимание и да проявят още малко търпение! На финалната права сме! Предстои монтирането на ограничителни системи и полагане на маркировката. Вярваме, че след като екипите ни се изтеглят от обекта до броени дни, всички - и ние, и чуждестранните гости- ще се радваме на сигурен и качествено направен път. Както и на много положителни емоции на една от най-красивите ски писти в България", казаха от строителната фирма.

 

Припомняме съобщението на Районна прокуратура-Благоевград:

Проверката е по реда на надзора за законност и за защита на обществения интерес. Ще се ревизират действията на Областно пътно управление – Благоевград, Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и "Пътна полиция".

Сред причините за възлагането й са станалото пътно произшествие край Симитли на 18 ноември. Прокуратурата е получила данни за относно извършените ремонтни дейности, като се изяснява и информация за нарушения при осъществяване на временната организация на движение при ремонтиране на пътния участък от Разлог до Симитли.

Държавното обвинение установи, че в този участък не е изпълнена временна маркировка върху пътното платно, като изцяло е положена нова асфалтова настилка. Налице са данни, че в участъците, свързващи с общински пътища, разликата в нивата между новоположената асфалтова настилка и тази на платната от общинските пътища е значителна. Неполагането на асфалт, който да осигури плавен преход от едното пътно платно в другото, води до затрудняване на движението на автомобилите и създава създава предпоставки за произшествия и технически повреди на моторните превозни средства.

На съответните контролни органи са дадени подробни указания за извършването на съвместни проверки, с оглед предприемането на превантивни мерки за предотвратяване на ПТП, водещи до административни нарушения по Закона за движението по пътищата и престъпления против транспорта по Наказателния кодекс.

Проверките следва да установят налице ли са нарушения при осъществяване на ремонтните дейности, спазване на правилата за обезопасяване на служители, наличие на организация за временно движение, поставени пътни знаци, които да гарантират безопасност на движението и конкретната пътна инфраструктура.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook