Похвалиха пожарникарите в Кюстендил и Дупница

30/01/2020 14:55 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Дадоха много висока оценка на пожарникарите в Кюстендилско.

Ръководството на службата отчете дейността на огнеборците в Кюстендил, Дупница, Рила, Бобов дол и в останалите населени места. Губернаторът Виктор Янев благодари за неуморната им работа и героизъм.

По линия на държавния противопожарен контрол са извършени над 2000 проверки през изтеклата година.

157 са проверките на строежи, съставени са 5 акта по реда на ЗУТ, изпратени са 8 уведомителни писма по компетентност за констатирани нарушения на правилате и нормите за пожарна безопасност. 499 комплексни и контролни проверки са извършени по линия на ДПК на обекти в експлоатация и 1315 тематични, предприети за мерки за констатираните 607 нарушения.

В рамките на годината на територията на област Кюстендил има обявено едно бедствено положение, в района на действие на пожарникарите в Дупница, със заповед на кмета Методи Чимев. Това стана по време на масивния пожар на АМ "Струма", при който боклуци на дупнишката фирма "Феникс" подпалиха един от мостовете на пътя.

Реакциите при инциденти с живак са 7, 3 произшествия са свързани със загазоване вследствие на техническа неизправност на газови бутилки, 4 пожари в жилища вследствие техническа неизправност на газови бутилки, 1 паднала газова бутилка по време на движение.
При 4 случая териториалните звена на РДПБЗН са

През 2019 година са загинали 6 души и са пострадали 9 по време на пожари в региона.

Най-много са в пенсионна възраст

Статистическа информация по основни направления на дейност:

През 2019 г. в Оперативния център при РДПБЗН – Кюстендил, са регистрирани 1471 сигнала за произшествия, срещу 1060 бр. през 2018 г. Налице е увеличение с 38,77 %.
Пожарите нанесли преки материални загуби са 170 или 14,3 % от регистрираните пожари, а пожарите без материални загуби са 1019 (85,7 % от регистрираните пожари).
Анализът на причините за възникналите пожари с материални загуби през 2019 г. показва, че най-често причините за пожарите са вследствие на „небрежност при боравене с открит огън”

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook