Поискаха оставката на здравния министър

12/03/2021 18:27 0 Коментирай

Заради скандала с ваксините поискахме оставката на здравния министър Костадин Ангелов, обяви в Благоевград Мая Манолова.

"ГЕРБ сътвори поредния „гейт“ – „ваксинагейт“. Борисов беше ли информиран за смъртния случай на жена от Пловдив, която преди това е с поставена ваксина Astra Zeneca? Скри ли премиерът информация от българите? Изми ли си ръцете с Националния оперативен щаб и със здравния министър?, попита Манолова.

"Чухме здравният министър, че НОЩ няма отношение към ваксинирането. Ние ли трябва да кажем на властта, че ваксините са най-доброто средство срещу разпространението на вируса? Защо българското правителство е поръчало 4,5 млн. дози ваксини на AstraZeneca, която забавя доставките на ваксините? Защо се отказа от достатъчно ваксини от другите две фирми, чиито ваксини са одобрени", коментира Мая манолова.

Тя представи кандидат-депутатите на формацията "Изправи се! Мутри вън!" в Благоевградски избирателен район. Осветен бе и предизборният офис в центъра на Благоевград.

"Пътуваме и виждаме плакати и билбордове на ГЕРБ, на които пише „Работа, работа, работа“. Добра работа свършихте – хората умират. Това правителство не само трябва да си отиде, а да носи отговорност за безхаберието и за живота на хиляди български граждани, подчерта Манолова.

"Управлението на COVID-кризата е провал, ваксини се спират, отварят се и се затварят бизнеси, но компенсация за фирмите няма, заяви Димитър Делчев, който е водач на листата в Благоевград. Той е категоричен, че ще се промени моделът на управление чрез "чекмеджето" с евро и златни кюлчета.

На челно място са кандидатите от района Валери Смиленов-бивш областен управител на Благоевград, стоматологът Вангел Арабаджиев, ексдиректорът на болницата в Гоце Делчев Мария Радойкова. Сред кандидатите за депутати са представители на бизнеса, лекари, учители и общественици от Пиринско.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook