Поклон пред героите от Илинденската епопея

29/07/2023 16:13 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Литургия и патриотични песни огласиха Попови ливади днес. В чест на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание пред величествения паметник на войводата Гоце Делчев се събраха родолюбци от града, носещ неговото име, а също и много гости от страната.

Програмата започна в 10.30 часа със заупокойна молитва за загиналите във въстанието и молебен за здраве. Литургията отслужи владиката Серафим. Писателят и член-кореспондент на БАН Иван Гранитски произнесе слово по повод героичните борби за свободата на Пирнска Македония. Привтствие към присъстващите произнесе евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. Към празничната служба се присъединиха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, областният управител Мария Димова и депутатът от града Богдан Боцев.

Поздравителни адреси изпратиха лидерката на БСП Корнелия Нинова и парламентаният председател Росен Желязков, а също и от кмета на Сатовча Арбен Мименов. Гоцеделчевските общинари са подсигурили превоз до село Попови ливади и обратно. На поляната пред паметника продължава концерт от местни изпълнители.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook