Полицаи наказват хора без маски

30/03/2020 17:57 1 Коментирай

Заразените в Благоевградска област са 11 души, съобщиха от Националния оперативен щаб.

В Кюстендил болните от коронавирус са двама, сочат в сайта на здравното министерство.

Междувременно от болницата в Благоевград информираха, че заболелите пациенти са шестима. Те се лекуват с три вида антибиотици.

Потвърдените случаи на COVID-19 в страната са 359. 56 процента от с COVID-19 са мъже, респективно – 44 процента са жени.

Общо излекувани до момента са 17 души.

От днес е в сила нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Всички задължително трябва да с маски навсякъде. Полицаите започват да глобяват хората без маски. Санкцията е 5000 лева.

"Маската не е противогаз. Тя дава фалшиво усещане за защита, но щом има министерска заповед, тя трябва да се спазва. Все едно да си сложите решетка на прозореца и да си мислите, че в дома ви няма да влязат мухи. Маската задържа най-едрите слюнки, но дребните частици – аерозолите, които се разпространяват надалеч и които всъщност са основният начин за разпространение на инфекции, не се спират от маската. Тя има по-скоро психологически ефект“, заяви доцент Атанас Мангъров от Експертния медицински съвет

„80 процента от хората у нас ще изкарат вируса и даже няма да разберат. В момента всички са се сгушили като зайчета с тупкащи сърца. Хората чакат нещо лошо да им се случи, но това няма да стане. Ще се случи само на някои, но това е нормално. Целия свят седи и чака да умре. Няма да умре“, заяви Мангъров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Стив -
    С антибиотиците какво лекуват? Съпътстващите заболявания, може би?

Социално

новини благоевград facebook