Полицаи търсят неспазващи карантина в Петрич и Гоце Делчев

17/03/2020 18:44 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Полицаите и здравните власти в Петрич и Гоце Делчев проверяват масово дали поставени под карантина са на посочен адрес.

Получени са справки от РЗИ, Гранична полиция и кметовете на села в двете общини за хората, които са пътували или са се завърнали от рискови райони. Според подадените справки те са пътували до Италия, Испания, Гърция и други държави.

Масовите проверки започнаха днес. В Гоце Делчев дома си е напуснал 46-годишен мъж. Той е шофьор в превозваческа фирма. Завърнал се преди дни в града, определили му да бъде изолиран 14 дни, но днес не го открили. Оказало се, че поел на пореден курс в чужбина. От полицията не съобщават името му, но са категорични, че ще бъде съден.

На пълен контрол подлежат и жители на Петрич и населените места.

Днес бе разпоредено да се въведат по-строги мерки за безопасност в южния град. В сряда и в събота се затваря кооперативния пазар. В останалите дни тържището ще работи при утвърдени от здравните власти правила. От Общината излязоха със заповед да се отварят страничните тенти на съоръжението.

Собствениците на такива питейни заведения, кафенета и закусвални, са заставени да приберат масите и столовете от откритите площи, а там където това е невъзможно, същите да бъдат вързани, за да не може да се ползват от гражданите, които купуват кафе и сядат на групи. Целта на мярката е недопускането на струпване на хора на едно място, каквото е предписанието на Националния оперативен щаб.

Проверките на общинските служители продължават. Спрямо нарушителите се налагат глоби.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook