Полицейски шефове разпоредиха патрули с кучета в Благоевград

27/07/2022 15:18 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Началникът на Първо полицейско управление в Благоевград Красимир Уруджолов и колегата му от Второ - Васил Петров набелязаха съвместни акции срещу вандализма в града и кварталите. На среща с тях бяха представителите от общинското охранително звено Антон Ковачев и Елена Миразчийска.

След обсъждане на възможните съвместни действия за решаване на проблема бе взето решение за засилени полицейски проверки в тъмната част на денонощието, като при необходимост между органите на реда и патрулиращите общински служители ще се осъществява незабавно взаимодействие с цел опазване на общинското имущество и установяване на лица, извършващи вандалски действия.

За спокойствието на жителите и гостите на града и добрия обществен ред в парковете и градските градинки ще се осъществяват обходи от пеши патрул с полицейско куче. При констатирани вандалски прояви срещу извършителите ще бъдат предприети съответните административни или наказателни мерки.

От началото на годината до момента, от полицейски служители на 01 и 02 РУ-Благоевград са установени 13 лица, извършили вандалски действия, а през изминалата нощ в опит да осъществят кражба на врати, платна, каси за врати и други вещи от аквапарка в града са задържани двама мъже.

ОДМВР-Благоевград призовава гражданите при забелязани нарушения на обществения ред и вандалски прояви да сигнализират незабавно на тел.112.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook