Полублагоевградчанин обяви война на плувната федерация

27/09/2023 17:58 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Българска федерация плувни спортове спира състезателните права на полублагоевградчанина Антъни Иванов за три години. Трябва да плати глоба в размер на 2000 лева, сочат в официално съобщение от Управителния съвет.

Причина за санкцията са серия медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди, уронва престижа на БФПС, а също така отделни състезатели, треньори, на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, БОК и Антидопинговия център.

Антъни Иванов бе наказан със спиране на правата за две години през октомври миналата година заради неявяване на допинг тестове. Той обжалва в Арбитражния спортен съд в Лозана. Санкцията бе потвърдена в края на юни. Последва ново обжалване, така Антъни участва на Държавното първенство по плуване - преди четири месеца. Чака се окончателно решение. Сега той нападна и новата плувна звезда на България Петър Мицин - възпитаник на школата в Сандански. Твърди, че Мицин е завоювал шапнионска титла чрез забранени субстанции.

"УС на БФПС се запозна с всички предоставени изявления на Антъни Иванов и констатира, че ванов умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели. Ръководният орган на федерацията счита за недопустими и целящи оклеветяване твърденията на състезателя на ПСК “Черно море” Варна, че световният рекордьор на 400 метра свободен стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 г. чрез използването на субстанции, които попадат в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. За тези свои твърдения Иванов не предоставя никакви доказателства", сочат от БФПС.

Антъни Иванов коментира решението на федерацията по следния начин - в два поста в официалната си страница във Фейсбук:

"Ще си платя “глобата” от БФПС, когато ми платят билета за прибирането преди ЕП в Будапеща през 2021 г. Все още ги чакам да го осребрят. Станаха почти 3 години. Добре, че не завися от техните пари да живея, че до сега щях да съм умрял. Още една доста ”смешна” постъпка. Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества. Похвалих колко химически грамотни са хората от БФПС. Явно имаме “гузен, не гонен, бяга", публикува Антъни.

.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook