Поредна бакалавърска специалност в ЮЗУ - Благоевград

20/06/2022 17:20 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Югозападният университет в Благоевград започва обечение в нова бакалавърска програма.

Приемат се документи за специалността "Териториално развитие и устойчива икономика", информираха от висшето училище.

Специалността съчетава получаването на знания, умения и компетентности в областта на географските и икономическите науки. Основна цел на обучението в тази бакалавърска програма е да осигури специфични знания, свързани с особеностите и закономерностите на функциониране на териториалните и икономическите системи, в съответствие с концепцията за устойчиво развитие на локално, регионално и национално равнище.

В новата програма студентите ще се обучават в редовна форма, с продължителност осем семестъра. Завършилите специалността „Териториално развитие и устойчива икономика“ могат да се реализират успешно в сферата на териториалното развитие и икономиката, в научни организации, институции и висши училища, в държавните, областните и общинските администрации, администрациите на защитените територии, в администрациите за управление на туристическите дестинации, в международни организации в сферата на устойчивото териториално икономическо развитие и опазването на околната среда.

Желаещите могат да кандидатстват с оценки от държавен зрелостен изпит по избор и оценки от състезателни изпити по български език, математика, география на България, история на България, биология или английски език. В балообразуването участват средният успех от дипломата и оценките по география и български език.

Електронните конкурсни изпити в университета се провеждат всеки делничен ден до 5 юли след подаване на заявление в системата за онлайн регистрация: https://ksk.swu.bg

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook