Поредна рокада в ОбС- Благоевград

18/09/2022 10:21 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Икономист, който е бивш съветник или адвокат, се готвят да влязат в ОбС-Благоевград.

Един от тях ще заеме мястото на активиста от ГЕРБ Красимир Роячки. Ще бъде в местната власт точно една година. След него в листата са Венцислав Хросинков и Адриана Мелниклийска. 

Все още не е внесена оставката на Роячки, казаха от ОИК-Благоевград. Народният избраник от ГЕРБ обяви публично, че си тръгва разочарован от ОбС след заседанието за гласуване на близо 18 милиона заем за парк "Бачиново" и плажа.

Както подробно информирахме, предложението, в услуга на кметския екип, бе внесено извънредно на сесия на 16 септември, предимно от съветници на ДПС и такива от бевшата партия на градоначалника Стоянов.

"Общинският съвет с извънредна точка, без присъствието на граждани, зад гърба ви, беше взето решение за изтегляне на най-големия кредит в историята на община Благоевград за обновяване и реконструкция на парк Бачиново. Несъгласието ми с решението се състои в това, че такива проекти трябва да бъдат изграждани с европейско финансиране, а не чрез поемане на дългове, които ще връщат и децата ни. Припомням, че само преди два месеца голяма част от общинските съветници отхвърлихме това предложение на редовна сесия, сега беше вкарано отново извънредно и мнението на част от колегите ми вече беше променено, по необясними за мен причини. Като общински съветник и председател на Комисията по икономика в ОбС подавам оставка, тъй като подобни решения противоречат на личния ми морал и възгледи за начина на водене на политика от община Благоевград", обърна се към съгражданите си Красимир Роячки.

До дни във ВАС се разглежда делото му срещу Антикорупционната комисия, която го санкционира за конфликт на интереси.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook