Поскъпват такситата в Благоевград

03/06/2022 14:25 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

До дни поскъпват таксиметровите услуги в Благоевград. Съветниците ще гласуват предложението за увеличение на превозите на предстояща сесия. Днес те поставиха улитиматум пред местната власт.

Настояват тарифата да стане 1 лев и 25 стотинки. Към момента е около 80 стотинки, но повечето от таксиджиите вдигат самоволно цените. Ще се срещнат с мета Илко Стоянов, пред когото лично ще изтъкнат претенциите си.

От Общината официално съобщиха, че кметът Стоянов е внесъл предложението в ОбС още днес. Ще се разгледа на 26 юни от благоевградските съветници.

Според решението на градоначалника се предлага:

-Определяне броя на таксиметровите автомобили, които да работят на територията на Община Благоевград, а именно – 500 (петстотин) бр., както и разпределението им между превозвачите да остане непроменено.

-Определя минималната цена на таксиметров превоз на пътници за 1 километър пробег в размер на 0.85 лв. (осемдесет и пет стотинки) за дневна и 0.95 лв. (деветдесет и пет стотинки) за нощна тарифа.

-Определя максимална цена за таксиметров превоз на пътници за 1 километър пробег на 1.10 лева за дневна и на 1.20 лева за нощна тарифа.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook