Потрошиха колата на студент, дал сигнал за опасно сметище

16/05/2021 11:05 0 Коментирай

Колата на студента от Югозадния университет Красимир Ангелски е увредена след сигнал и последвал акт за нелегално и опасно за хората сметище в Петричко.

Счупено е предното стъкло на "Мерцедес", който бил паркиран пред дома му в село Кавракирово. Красимир Ангелски е подал веднага сигнал в полицията, но криминалистите все още не са се задействали. Инцидентът е станал в нощните часове, потвърди той за Еновина.

"Имам подозрения, но ще изчакам полицаите да си свършат техните действия. Разговарях с няколко души в селото, дори и с кмета Александър Треновски. Той отрече и не допуска, че хора от Кавракирово са извършили вандалския акт.

В средата на април Ангелски се обадил на "зелен телефон" в РИОСВ-Благоевград. Съобщил за затлаченото от боклуци огромно пространство около старото водохващане на селото. Изпратил и снимки. Част от отпадъците се горят, което пък създава предпоставки за пожар, особено в този сезон, коментира Ангелски.

Този четвъртък инспекторите от РИОСВ пристигнали в Кавракирово за проверка на сигнала. Останали потресени от гледката. Веднага съставили предписание боклуците да бъдат премахнати до 14 юни.

Ще се сътави и акт на кмета на Петрич Димитър Бръчков, който по смисъла на закона е задължен да следи и да премахва нелегалните сметища, които замърсяват земите и водите. Ще има и акт за контастираното нарушение.

Случаят с боклуците в селото не е първи. Преди две години РИОСВ разпореди премахването натрупаните различни видове отпадъци. Тогава кметът Треновски заяви, че в селото кофите са недостатъчни. Обяви още, че в Кавракирово се чисти веднъж на две седмици.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook