Потушиха пожара в "Купола"

05/09/2021 11:12 0 Коментирай

Потушен е огромният пожар в емблематичната сграда "Купола" в Благоевград. Огнената стихия е нанесла поражения в офиса на ОББ, нощен клуб и част от магазин. Щетите са големи. Сезирана е фирмата-застраховател на сградата, в която има и общински помещения. 6 екипа на Противопожарната служба в Благоевград осуетиха подпалването на други сгради в центъра на Благоевград.

Работници на общинското дружество "Биострой" започват разчистване на отломките от изгорелия покрив и паднали части от фасадата, както и наводнените при гасенето помещения. Засегнати са и части от съседни сгради. Предстои специалисти да обследват постройката.

Началникът на Противопожарната служба Георги Пармаков апелира собствениците на приземни помещения и търговски обекти, намиращи се в периметъра на засегнатите сгради от пожара при „Купола“, да се явят на място. Целта е да бъде оказано съдействие за достъп до самите помещения, заради евентуално пропиване на вода в тях. 

По първоначална информация, инцидентът е в резултат на неизправност в електрическо табло в нощния клуб "Балкантон".

Както вече информирахме, няма пострадали по време на пожара. Според живеещи в кооперациите до "Купола", огънят е тръгнал от входа на нощното заведение, а не от електрическото табло.

Благоевградчани изказват предположения, че може да има и умисъл. Огънят е тръгнал от покрива. Смятат, че някой има интерес от получаване на застраховка или се готви допълнително застрояване на сградата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook