ПП и ДБ издигнаха кандидат за премиер

15/12/2022 15:02 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Съпредеседателите "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев обявиха официално кандидатурата за премиер.

Решението е съгласувано с ръководителите на "Демократична България", подчерта Петков.

Бившият образователен министър Николай Денков е посоченият от тях за министър-председател.

Денков е академик на БАН и редовен член на Европейската научна академия. Професор и доктор на науките по физико-химия. Министър е в три служебни и едно редовно правителство. С богат опит в управлението и член на „Продължаваме Промяната“, представи кандидата за премиер Кирил Петков.

Приех тази номинация, която ще бъде представена на националните органи на съответните партии с идеята, че трябва да потърсим съгласие по най-важните теми за българското общество, които да бъдат приоритет в дневния ред на Народното събрание. Това е единствената основа, върху която може да се изгради стабилно правителство и парламент, който работи за хората“, обяви академик Денков.

„Започваме разговори с всички политически сили. Идеята е заедно да видим какво можем да ни обедини и тези от силите, които са готови да подкрепят едно такова правителство да поемат ангажимент, че ще работят за политиките, които ние поставяме като приоритетни за хората. Утре ще изпратя писмо-покана до всички парламентарно представени партии за обща среща, защото смятаме, че дискусиите трябва да бъдат провеждани с всички партньори, които искат да участват в това начинание“, заяви Денков.

Дунков смята, че задачата е доста трудна, но ще се отнасят към нея изключително отговорно и ще направят, каквото зависи от тях.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook