ПП връща мандата, ако в НС не подкрепят общи приоритети

03/01/2023 12:19 0 Коментирай

"Продължаваме промяната" ще предложи своите министри, но само ако мнозинството в парламента постигне съгласие около обща програма.

Това обяви при връчване на мандата от президента Румен Радев издигнатият от партията за кандидат-премиер Николай Денков.

Денков разполага със 7 дни, за да се справи със задачата. Днес той заяви, че трябва да се направи всичко, което е необходимо, за да има страната правителство.

"Натрупани са много проблеми, забавени са реформи и имаме нужда от правителство, което да обединява хората и да решава техните проблеми", посочи Денков пред държавния глава. Той напомни за състоялата се дискусия около програмните приоритети, в която обаче са се включили само ПП, БСП, ДБ и БВ. "Много се надявам, че и другите политически сили ще се включат в този процес, защото имаме нужда от това", заяви кандидат-премиерът. Така показа, че не се отказва да търси подкрепа и извън традиционните партньори на ПП. Не спомена обаче конкретна формация, към която са насочени надеждите му.

Припомняме, че преди празниците ПП организира дискусия върху общи програмни приоритети с участието на БСП, ДБ и БВ. В разговора не се включиха ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“. Декларацията ще бъде внесена за обсъждане в Народното събрание. За да спази 7-дневния срок за мандата, ПП трябва да вкара документа в пленарната зала още тази седмица. Ако проектът получи подкрепа от мнозинството, Денков ще се върне при президента със списък с предложения за министри. Но ако не стане така, ПП ще приеме, че парламентът няма да подкрепи приоритетите и ще върне мандата неизпълнен.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook