Пратиха в полицията жалби от РИК - Благоевград

02/04/2023 11:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Пълномощници на няколко партии депозираха жалби в РИК-Благоевград. Предстои решение по част от тях. Има и изпратени по компетентност в полицията.

Адвокат Венцислав Весков Бенов е пуснал два сигнала за нарушения на изборния процес в Благоевград, насочени срещу кандидат-депутатите на коалиция. От РИК не коментират какви точно са нарушенията.

Васил Страхилов Добрев, упълномощен представител също на коалиция, сезира членовете на комисията за нетрадиционно нарушение. В една от благоевградските секции не са допуснати членове на СИК, кито са назначени по надлежния ред. Случаят е в Сатовча.

Александър Николаев Петков, упълномощен представител на голяма партия е докладвал за нарушение на член 184, ал. 1 от ИК. От Сатовча е пратен сигнал за скъсани плакати на една от партиите за 49 НС. Агитационните материали са увредени в село Кочан. За тях е информирал общинският председател на партията там Елвер Мехмедалиев Шаматарев.

Има и жалба за купуване на гласове в Благоевград. Постъпила е преди две денонощия от Милена Филипова. Тя е посочила познати в града изборни търговци, известни с прякорите Пределецо, Дзевзеко и Циганино. Сигналът е изпратен в Областната полицейска дирекция.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook