Пратиха в затвора телефонен измамник, помощницата му се измъкна

06/07/2020 17:39 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Признахаза виновни двама телефонни измамници, живеещи на семейни начала. В затвора влиза 30-годишен, който изкарал от доверчиви възрастни хора 13 650 лева. Представял за инспектор от МВР. Измамниците са действали в района на Кюстендил и съседни села.

Тодор К. е осъден да излежи в затвора 2 години и 8 месеца, при първоначален строг режим. Помощницата му Л. Георгиева получи 2 години условно лишаване от свобода.

Една от жертвите на двамата била заблудена, че се провежда полицейска акция около дома й. От нея се искало съдействие, което се заключавало в предаването на наличните у нея пари. Тъй като в дома си тя не разполагала със значителни суми, била убедена да изтегли спестяванията си от банков клон в града и да ги остави на определено място в централната част – в кош за смет. Въведената в заблуждение жена изпълнила дадените й указания, като изтеглила от сметката си 4350 лева и добавила към тях още 50 лева.

След това закупила вестник и започнала да ги опакова, когато била видяна от дъщеря си. Попитана от нея какво прави, жената й направила знак да мълчи, оставила пакета с парите в кошче за смет и си тръгнала. Въпреки че намерила поведението на майка си за странно, тя не се обезпокоила поради наблизо разположената сграда на Районното полицейско управление и се върнала на работа. От там продължила да наблюдава и станала свидетел как подсъдимите прибират пакета с парите.

По сходен начин била въведена в заблуждение друга пострадала от действията им жена. "Служител на МВР“ й се обадил десет пъти да й съобщи, че работи по случая за телефонна измама и да й даде указания за действия по разкриването на престъплението. Тя сложила в найлонов плик спестяванията си в размер на 4900 лева и ги пуснала през терасата на жилището си. Освен това поставила знак, като завързала шал на простора, за да улесни „разкриване на измамата“ . Паричните й средства също били взети от подсъдимите.

Третият пострадал оставил съхраняваните от него 4350 лева на входната врата на жилището си. От там те били взети от подсъдимата Г. Нейните действия били заснети от инсталирани охранителни камери в съседен дом.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook