Правнучка на Гоце Делчев е кандидат за депутат

11/05/2024 20:21 0 Коментирай

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова представи кандидатите за НС от Благоевградски избирателен район. Тя е водач на листата за изборите на 9 юни. Доволна е, че БСП-Благоевград излиза на предстоящите парламентарни избори с обновена листа, съчетаваща младост, опит, амбиция и вяра в победата. 16-те кандидати за народни представители са от различни общини в областта, с различни професии, но споделящи едни и същи ценности.

„Неведнъж съм казвала, че голяма част от сърцето ми е тук, в Благоевградска област, откъдето започна моят път в Народното събрание”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

 Заедно с кандидатите за народни представители от 1 МИР те се поклониха пред Паметника в чест на Македоно-Одринското опълчение. „Република Северна Македония е поела ангажименти, които трябва да изпълнява, независимо кое правителство е на власт. България проявяваше търпение и добра воля твърде дълго. Искането на нови отстъпки е недопустимо. Антибългарската риторика и езикът на омразата са абсолютно неприемливи. Няма да допуснем унижение на българското достойнство и накърняване на националния интерес на България“, каза пред паметника Корнелия Нинова.

Редом до нея стоеше Бистра Низанска - праправнучка на Гоце Делчев, която е на челна позиция в пилстата Тя е от Петрич. След това заедно с кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ в Благоевградска област, Корнелия Нинова се срещна и разговаря със занаятчии в центъра на Благоевград, където бяха представени различни био продукти и традиционни български занаяти. "Вие сте пазители на българското производство и традиции, имате нашето уважение и пълна подкрепа", обърна се Нинова към тях.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook