Строят кучкарник, водопровод, панорамен път между Банско и Разлог

02/01/2021 11:30 0 Коментирай

Сторят модерен приют за бездомни кучета в Банско. Решението за кучкарника ще се гласува на предстоящо заседание на ОбС. Приютът ще е на площ от близо 4000 квадратни метра. Планиран е в непосредствена близост до Пречиствателната станция в курортния град.

Теренът е включен в годишната програма за управление и разпореждане с имотите, собственост на община Банско за настоящата година. Изработва се ПУП, съобразен с предстоящото строителство.

От Общината съобщават, че сред обектите от първостепенно значение е и построяването на панорамен път в подножието на Пирин, който ще свърже Банско с Бетоловото край Разлог. Предстоят процудери по отчуждаване и преотреждане на имотите, които в голямата си част са частна осбственост. В Разлог от месеци е стартиралата процударата. Пътят ще осигури директна връзка между началната станция в Банско, голф игрището в Разлог и ски зона Кулиното. 

Годишната програма е публикувана на страницата на Общината за обществено обсъждане. Сред стратегическото строителство в Банско е и довеждащ водопровод от местността "Караманица" до града. Предстои корекция на река Глазне.

През настоящата година предстои деактуване на имотите, собственост на Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов” в Банско. Те все още са на разпореждане на Министерството на земеделието и храните, въпреки че училището от няколко години е с общинско финансиране. Стъпки за промяна на статута му бяха предприети през 2015 година, когато по решение на Общинския съвет и след депозирано писмо до Министерски съвет училището бе безвъзмездно прехвърлено от ведомството на община Банско и тя придоби собствеността му. Имотите обаче заради чисто бюрократични процедури все още не са прехвърлени и през предстоящата година администрацията в курорта ще предприеме стъпки и в тази посока.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook