Празнична заря в Благоевград

28/02/2023 15:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Тържествена заря-проверка организират в Благоевград. Издигане на националния флаг ще се състои на площад "Георги Измирлиев в чест на 145 години свобода от турско робство. Начало на тържествената програма ще бъде поставено на 2 март от 18.30 часа. Участват военни от 3-то Бригадно командване.

Честванията продължават на 3 март от 10.30 часа с ритуал по полагане на венци и цветя на паметната плоча на мястото, на което горноджумайци посрещат войските на IV Мариуполски полк, начело с майор Иван Павлович Орлински.

Непосредствено след това ще започне и тържествено шествие по улица „Трети март“, което ще стигне до площад „Македония“. Там в 11.00 часа ще бъде издигнат националният флаг на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве и благоденствие на българския народ, след което ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев.

С участие в празненствата се включват и Бригадно командване - Благоевград, Представителен духов оркестър на Сухопътни войски на Република България и РК „Традиция“, Сдружение „14-ти пехотен Македонски полк“ и Младежки парламент - Благоевград.

 

На 3 март от 11.30 часа ще се проведе и Урок по родолюбие пред Регионален исторически музей.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook