Празник в якорудско училище

10/05/2023 18:16 5 Коментирай

Председателят на ОбС-Якоруда Вайдин Мисанков поздрави учители и ученици за патронния празник на училището, носещо името на просветителите Кирил и Методий. Мисанков е и преподавател по философия в града.

"11 май е един от най-светлите празници в българския духовен календар. Ден, в който почитаме Първоучителите Кирил и Методий, чието дело дава могъщ тласък за развитие на славянството и цялата европейска цивилизация. Денят е специален за нашето училище. Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната ни система - за почит към създателите и разпространители на първата славянска азбука - глаголицата", подчерта Мисанков.

"Кирил и Методий заемат дойстойно място за културно-историческото развитие на Източна Европа. Забележителни са за поколения наред са словата им: „Бог не праща ли еднакво дъжд на всички? Също тъй слънцето не грее ли за всички? И не дишаме ли еднакво всички въздух? И как вие не се срамувате като признавате само три езика и като повелявате щото всички други народи да бъдат глухи и слепи?” Честит празник!", поздрави Вайдин Мисанков. Той пропомни, че на 11 май празнуват и хората с изключително отговорна работа – библиотекарите. Те имат отговорната, но и духовна мисия да напътстват, да подпомагат търсещите знание и да съхраняват световното богатство – книгите.

Напиши коментар

Коментари

  1. Лютви Х. -
    Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват...всяко начало има и край..и вашият дойде..боклуци никой не ви иска, вече сте обречени
  2. Ооо -
    Честит празник колега,за много години
  3. Гг -
    Честит празник!
  4. Гр -
    Да вземе да ги научи да скачат от плевнята с мантата от нането му
  5. Ур -
    Смешници

Социално

новини благоевград facebook