Предизборни обещания в село, харесано за фотоволтаична централа

22/02/2023 17:37 0 Коментирай

Активисти на ГЕРБ, водени от временен кмет и екипа му събраха хората в разложкото село Долно Драглище. Градоначалникът Венцислав Гърменов, придружен от кандидат-депутата в Пиринско Емил Тончев, обещаха значителни инвестиции в селото. Една от придобвките в бъдеще е бутикова пивоварна, с която Драглище ще се прочуе. Ще се отглежда хмел за бирата.

Гърменов и кметицата на селото Лиляна Боянова заговориха за откриване на зъболекарски кабинет, асфалтиране на улици и подмяна на съоръженията на детската площадка.

Срещата реално бе планирана като обществено обсъждане за изграждане на фотоволтаична централа в голяма част от местността "Ибидимци" и съседната "Сади, която е в землището на село Баня. Панелите ще са на площ от 740 декара, а срокът за концесиониране е 35 години.

Както подробно информирахме, инвестиционнато предложение е от фирма, близка до олигарха Иво Прокопиев. Той вече има волтаични системи в района на града. Общинските съветници в Разлог ще гласуват на 23 февруари.

“Най- важното за нас е грижата както за бъдещите поколения, така и за възрастните хора. С оглед осигуряването на подходящи условия за игра на децата, ще подменим изцяло съоръженията в двора на детската градина, по подобие на дейностите които извършихме на площадката в центъра на селото. За осигуряване качествено предоставяне на здравни грижи и услуги, през настоящата година продължава ремонта на Защитеното жилище, като междувременно водим преговори и за отварянето на зъболекарския кабинет в селото. Инфраструктурата на всяко едно населено място е ключа за привличане както на инвеститори, така и на туристи в селото. Амбициите ни са насочени също, до няколко години изграждащата се в момента църква “Свети Йоаким и Анна” да започне своето функциониране", заяви пред хората в Долно Драглище разложкият градоначалник Гърменов.

Ръководството на Община Разлог продължава със срещите-разговор с представители на кварталите от град Разлог в началото на месец април.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook