Предприеха мерки за справяне с вандали и безстопанствените животни

06/04/2024 11:13 1 Коментирай

Общинари, селски кметове и полицейски служители предприеха мерки за осигуряване на обществения ред и опазване на земеделска продукция от безстопанствени животни.

Срещата бе инициирана от Областната дирекция на на МВР в Кюстендил. и областния управител Александър Пандурски и градоначалника Огнян Атанасов.

Обсъдени са и конкретни действия, свързани с пътната безопасност, надграждането на вече започнати дейности – видеонаблюдението, сътрудничеството между институциите – полиция и местна власт за поддържане на контакт със самотно живеещите хора в отдалечените махали на селата, обсъдени бяха и препоръките към нощните заведения за назначаването на охрана, превантивната работа с децата по време на лятната ваканция – съвместен проект на ОДМВР и ОДК предвижда изграждането на площадка за пътна безопасност за децата. Това е възможно да се случи и на територията на общините Невестино и Трекляно, участниците в срещата поеха ангажимента със собствени средства да изградят такива площадки.
Ст. комисар Григоров сподели тревогата си, че в началото на летния сезон остава рискът от пътни произшествия, причинени от безстопанствени животни и унищожаване на селскостопанска продукция. Оцени като положителна стъпка възможността безстопанствените животни да бъдат настанявани в обект на община Кюстендил и от съседните общини – Невестино и Трекляно.

Ще се назначават и полски пазачи. Кметът на община Трекляно сподели, че в землището на с. Сушица значително са се увеличили безстопанствените кучета и ще разчита на помощта на областните структури за решаване на проблема. Бе обсъден и проблемът с повреждането на пътищата в селищата от горските райони от дърводобивна техника и възможността да бъдат задължавани фирмите да възстановяват пътищата, които са увредили, съобщиха от пресцентъра на Община-Кюстендил.

Огнян Атанасов изрази увереност, че разширяването на осветителните системи както в града, така и в района на Хисарлъка и в селата на общината ще е предпоставка за намаляването на посегателствата и гарантирането на спокойствието на гражданите. Обсъден бе и въпросът за ограничаване на достъпа до паркингите на големите търговски вериги след приключване на работното им време. Полицейският директор Светослав Григоров увери участниците в срещата – представителите на общинската власт, че в лицето на ОДМВР имат партньор с воля за навременни и адекватни действия, в рамките на правомощията ни, за гарантиране на добър обществен ред на територията на областта ни.

Напиши коментар

Коментари

  1. xaxa -
    Какви мерки взимате бе шушимиги униформени,мангалите си прават шо си искат карат друсани скъпи коли проверете ги от къде тия пари шушумиги корумпирани

Социално

новини благоевград facebook