Предсрочен парламентарен вот е неизбежен

20/01/2023 17:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Предсрочните парламентарни избори са неизбежни.

БСП се провали с третия мандат. За пореден път лидерът на социалистите Корнелия Нинова връща на президента Румен Радев празна папка. Това ще стане в идния понеделник.

"Търсихме решение за излизане от политическата криза. Поканихме всички лидери от парламентарно представените партии. Решихме: връщаме третия мандат на президента в понеделник", обяви Нинова на извънреден брифинг в НС.

След съвместно заседание на Изпълнителното бюро и на парламентарната група, на което са обсъдени разговорите с останалите лидери по-рано днес и стъпките оттук нататък, Нинова обяви, че се е отнесла изключително отговорно към задачата за третия мандат. "Изведохме 4 най-важни приоритета за България, търсехме това, което да ни обедини, а не разделя", обясни тя.

Корнелия Нинова настоя, че днес с лидерите на ГЕРБ, ДПС и "Български възход" не са разговаряли за коалиционна формула и за правителство, а за да обсъдят как да бъдат решени важните за страната въпроси, предаде БНР. Изявлението дойде часове след свиканата от Нинова лидерска среща в парламента. На нея присъстваха Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев, а останалите лидери на партии не се явиха.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook