Представиха в съда негоден запис от броене на бюлетини

21/11/2023 08:26 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Административните магистрати в Благоевград извършиха повторна проверка на бюлетини от местния вот. Това бе допуснато по делото за оспорване на изборните резултати за съветници в Гоце Делчев и селата.

В открито съдебно заседание бюлетините бяха преброени и огледани за преференции. Секцията в село Борово бе посочена от жалбаподателя Димитър Попов от ГЕРБ. Съдът допусна ревизията на отчетените като недействителни хартиени бюлетини и в частта на отчетените действителни бюлетини за ГЕРБ, с отчетения преференциален вот, по настояване на Попов.

В следващото съдебно заседание, насрочено за 23 ноември от 15.30 часа, съдът ще извърши преглед на видеозаписите от висеозаснемането на процеса на преброяване в СИК № 27 в община Гоце Делчев, поради представен за първото заседание негоден за възпроизвеждане видеозапис, изискан от съда. За датата на следващото заседание, съдът изиска и информация за определянето на избирателна квота за общински съветници, каквато информация липсва в оспореното по делото решение на ОИК – Гоце Делчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook