Представят полицейски шеф в Благоевград

11/08/2023 11:49 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Сваленият от вътрешния министър Калин Стоянов директор на полицията в Пиринско - Георги Кандев, напуска кабинета в Благоевград. На негово място в ранния следобед ще представят новоназначения Даниел Димитров. В дирекцията ще пристигне заместник-министър Кирил Ценкин, който е съгражданин на Канедв от Гоце Делчев.

Даниел Димитров е антимафиот от "Борба с организираната престъпност". Бил е на служба в Кюстендил. Даниел е от град Елена, но се е заселил преди време в Дупница.Официално от МВР не съобщават причината за детронирането на Георги Кандев, което навява размисли за политическо вмешателство и то преди важни избори. Не се казва също дали Кандев остава извън системата или ще бъде преназначен на друга длъжност.

"Промяната започна чистката и в МВР. Вътрешният министър прочиства областните дирекции, сигурен знак, че за местните избори целта е да се поставят верни на властта хора", коментираха днес от централата на ВМРО. Според тях това е политическа метла.

"Поставят се удобни хора и партийни послушковци, които да обслугват „Промяната“, категоричен е Контрира и пита: „А кой ще бори престъпността в това време?“. Докато не се спре с тези политически лупинги и въртележки, не чакайте адекватен сектор „Сигурност“, питат от ВМРО.

"Тихомълком „Промяната“ влезе и в ДАНС с политическо назначение на зам.-председател - Петър Петров, бивш депутат от партията на Кирил Канадски. Партизацията и на ДАНС е в ход, Вие чакайте защита на националната сигурност. Сега ще започнат и политическите поръчки в МВР и ДАНС срещу неудобни политически противници, предупреждават от организацията и припомниха за "онзи запис", в който лидерите на ПП казват, че ще правят избори със свое МВР.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Председателя на ДПС -
    Председателя на ДПС публикува: 12 Август 2023 | 09:45 Централата на ДПС реши да издигне Мехмед Вакльов за кмет на община Якоруда. Пред него е поставена задача да посочи нов екип от ерудирани млади и уважавани личности. Категорично да се раздели с всички до един, без изключение от старите управници които се провалиха, и не заслужават доверие. Призоваваме населението на община Якоруда и съставните населени места да го подкрепят, за да изведе града от блатото в което го тикнаха досегашните управници

Социално

новини благоевград facebook