Прегледаха арестантка в Благоевград

23/05/2023 09:09 2 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Задържана за съучастие в измама за половин милион лева се оплака, че здравословното й състояние се влошава в ареста. Назначиха съдебно-медицинска експертиза и лекари потвърдиха, че Лидия Петрова, която е съпруга на Васил Петров-Бахамата, може да остане в килията на следствието.

Вчера Лидия поиска да бъде пусната на свобода, но съдът отказа да промени мярката й за неотклонение. Предстои заседание в Окръжен съд-Благоевград.

Припомняме, че Лидия Петрова и Васил Бапамата бяха арестувани показно в Благоевград преди месеци. Двамата са от Дупница, но живеят в областния център от години. синът им също бе задържан, но заради влошено здраве го пуснаха под домашен арест, който изтърпява в Дупница.

Лидия и Васил са събрали от строителни предприемачи над 530 000 лева, за да им уредят обществени поръчки и търгове. След влизането ив ареста благоевградската прокуратура извърши изненадващи обиски в семейното жилище на Васил Петров. В дома им на улица "Малина" в Дупница полицаите откриха боен пистолет и патрони. Бяха иззети при изненадваща проверка и два мобилни телефона от следствената килия на Васил Петров. С тях той е давал интервюта за медии. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. 8789651 -
    Чалев от криминална прави свирки на бахамата и сино му а сино и племеннико са му дрогаджии
  2. Йорде Момчилов костадинов -
    Дръж се лиде с жена ми Юлия ке те оправихме.сина ти малката бахама е добре с таляно от Сандански ги покривам да прекарват кокос знаеш требе да уредим внучката венеция

Социално

новини благоевград facebook