Премахват терасата на затворена сладкарница

09/06/2022 16:37 1 Коментирай

Години след затварянето на кафе-сладкарница, от Общината установиха, че е незаконно изградена и опасна за преминаващите в района.

Констатацията бе направена от специалистите, след като при тях постъпиха въпроси по Закона за достъп до обществена информация. Казусът е с неработещата от дълги години сладкарница пред хотел "Ален мак" в Благоевград, който също е в окаяно състояние и не се поддържа от собственика Методи Калъмбов.

Питането към кметския екип е отправила благоевградчанката Александрина Пандурска. 

"Терасата ще бъде премахната, тъй като е опасна и може да стане инцидент", решиха общинарите в града за обекта, намиращ се между хотела и градската градина.

В социалната мрежа Пандурска обяви, че е получила светкавичен отговор от Общината. "Терасата никога не е била законна и не е заплащан наем за ползването на площта под нея, която е общинска. поет е ангажимент за премахне опасната тераса и прилежащите й елементи, за да може пространството да бъде свободно за преминаване, а защо не и за неговото облагородяване и включване към парковата композиция", сочат строителните спецове.

Напиши коментар

Коментари

  1. Лидия -
    Козирката пред входа на хотела също се руши, а под нея минават хора...

Социално

новини благоевград facebook